איבופרופן בשבוע 4...

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/01/2020 | 18:13 | מאת: לין

היי, נטלתי מספר לא מבוטל של כדורי איבופרופן בעקבות כאבי ווסת (ברקע אנדומטרימיוזיס) במשך 4 ימים (קשה לי לומר כמה, אבל 6 ליום בערך פלוס מינוס ) . לאחר שבועיים גיליתי שאני בהיריון ושהדימום לא היה ווסת. למעשה לקחתי בתחילת שבוע 4 להיריון המון כדורים מהסוג הזה. בנוסף , יום לפני שגיליתי על ההיריון , היה לי דימום כבד עם כאב איום ונאלצתי לקחת שוב 2 כדורי איבופרופן. האם אני צריכה להיות מודאגת מנזק לעובר ? מודאגת מאוד

שלום, ההנחיה שלנו שיש חלופה טיפולית לנשים בהריון לטיפול בכאב כולל אקמול ואופטלגין, ולכן במקרה של כאבים יש לשקול שתי האפשריות לעיל. בקשר לאיבופרופן אכן השימוש בתרופה הזו הינו בעייתי ועלול לגרום לסגירה של כלי דם שנקרא דוקטוס ארטריוזיס בעובר אבל זה מתרחש כאשר האם נוטלת את התרופה בטרימסטר השלישי. ולכן הדאגה מהתרופה הינה משבוע 28 והלאה. ולכן אין לך מה לדאוג בשלב הזה. אבל בהמשך, נא לא להשתמש בתרופה ולטפל בכאב שתי האופציות שהצעתי לך מקודם. בריאות שלמה,

19/01/2020 | 08:40 | מאת: לין

תודה רבה על תשובתך המהירה הרגעת אותי מאוד. כמובן שמעתה והלאה אהיה זהירה יותר ובמידת הצורך אשתמש בחלופות שהצעת תודה ויום טוב !

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי