נקסיום-תופעות לוואי.

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/10/2019 | 17:40 | מאת: שבי

אני מטופל בנקסיום 20 מג פעמיים ביום כחודש וחצי בעקבות דלקת קללה בושט. לאחרונה אני סובל מטשטוש ראייה ונשירת שיער .הייתי כבר אצל שניי רופאי עיינים אשר לא ראו משהו חריג. האם נקסיום יכול לגרום לטשטוש ראייה ונשירת שיער? באם כן,מהם התחליפים לנקסיום אשר לא גורמים לתופעות לוואי שציינתי.

שלום, נשירת שיער וטשטוש ראיה אינם מקושרים בד"כ לטיפול בנקסיום. נקסיום כן יכול לגרום לחסר במגנזיום בגוף אשר יתבטא בנשירת שיער. ולכן יש לעשות בדיקת דם ולראות האם יש הפרעות אלקטרוליטריות (מלחים). נשירת שיער עלולה להופיע (תופעת לוואי נדירה )משפיעות על פחות מחולה אחד מתוך 1000 . בריאות שלמה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי