תגובות בין-תרופתיות עם תרופות נגד צרבת

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/03/2019 | 16:28 | מאת: לילך

אני סובלת מצרבת חריפה כבר מס' ימים ורוצה לקחת אומפרדקס או נקסיום על מנת לטפל. אני נוטלת באופן קבוע אלטרולט 15 מ"ג וכן ויטמינים D ו-B12. האם נטילה של משהו מהדברים הנ"ל ביחד עם אומפרדקס/נקסיום עלולה להוביל לסיבוכים או לחוסר יעילות של אחת התרופות? תודה מראש.

שלום, בד"כ אין בעיה עם מתן של לוסק או נקסיום, אבל יש לדעת שמתן כרוני של התרופות האלה עלול להחמיר את הירידה בויטמין B12 מכיוון שהתרופות האלה מפחיתות ספיגה של B12 גם שמקבלים מהמזון וגם מהתוספים מכיוון ש- B12 צריך סביבה חומצית על מנת להיספג.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי