פפברין או סטופיט בהריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/03/2019 | 13:43 | מאת: סיון

שלום , אני סובלת ממעי רגיז- שילשולים והתקפי כאבי בטן ומטופלת בסטופיט אחת לכמה ימים במידדת הצורך. כעת בתחילת הריון . הבנתי שאסור לקחת סטופיט בהריון, נכון או לא? כמו כן אמרו לי שפפברין גם יעיל לשילשולים ומותר בהריון. האים פפברין ניתן כמניעת שילשול? מה דעתכם, אם סטופיט עוזר גם זה יעזור?

שלום, לגבי טיפול סטופיט ניתן ליטול במהלך ההריון והנקה, למרות שיש פחות מחקרים ועדויות לשימוש בתרופה בבני אדם, אבל מעבודות שנעשו בבעלי חיים נראה שהסיכון למומים מולדים הינו נמוך, בנוסף לכמה עבודות קטנות בבני אדם שהראו שהסיכון לפגיעה כתוצאה מטיפול בתרופה הינו נמוך. לגבי טיפול בפפברין לפי מאגרי המידע של האוסטראליים אינו מלווה בעליה בסיכון לנזק לעובר ויש שימוש נרחב בתרופה ולא נצפיים לרוב נזקים. Australian Drug Evaluation Committee's (ADEC) Category: A a) Drugs which have been taken by a large number of pregnant women and women of childbearing age without any proven increase in the frequency of malformations or other direct or indirect harmful effects on the fetus having been observed.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי