ציפרלקס האם גורמת לעצירות באותה מידה כפי שסימבלטה?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

21/12/2018 | 14:53 | מאת: יעל

שלום, האם ציפרלקס עלולה לגרום לעצירות באותה סבירות כמו סימבלטה? והאם זה נכון שבציפרלקס תופעות הלוואי האפשרית של עלייה במשקל היא לא רק עקב עלייה בתאבון אלא עקב שינוי חילוף החומרים? ז"א, שיש סיכוי שאם אקפיד על מכסת קלריות שלא חורגת ממה שאני שורפת ביום עדיין אעלה במשקל? תודה

שלום, מבחינת עצירות אז לציפרלקס יש סבירות בין 3-6% לעומת סימבלטה שגורמת לעצירות בין 9-10% (תלוי במינון שניתן). בקשר לנושא המשקל, סימבלטה עלולה להעלות או להוריד במשקל(דיכוי תיאבון) כהפרעה אינדוקרינית.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי