גלוקומין -שאלה בעניין הגדלת מינון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

17/12/2018 | 13:16 | מאת: גלי

שלום רב, התחלתי טיפול תרופתי של גלוקומין הרופא אמר להתחיל בהדרגה - 1/2 כדור עם ארוחה עיקרית ומידי שבוע להגדיל את המינון. היעד - 3 כדורים ליום(מידי ארוחה) עד עכשיו לקחתי חצי כדור בארוחת צהריים. מה צריך להיות המהלך הבא ? 1/2 בבוקר ואחכ 1/2 בערב? ובתום התקופה לעלות לכדור שלם בצהריים וכך הלאה ? או מההתחלה - אחרי 1/2 כדור לעבור לכדור שלם בצהריים ? אודה לתשובתכם, בברכה גלי

20/12/2018 | 08:14 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, העלייה ההדרגתית במינון היא לרוב על מנת לא לחוות תופעות לוואי לא רצויות של מערכת העיכול . מדובר בתופעות לוואי חולפות ומופיעות לרוב בתחילת הטיפול. ניתן להתייעץ עם הרופא שלך, יכול להחליט לפי ערכי הסוכר והקריאטינין. מבחינה רוקחית ניתן לעבור לכדור שלם פעם ביממה (בערב) ואם זה נסבל אז לעלות לשני כדורים ביממה (בוקר ערב) תוך כדי מעקב בדיקות דם.

20/12/2018 | 09:34 | מאת: גלי

תודה רבה על תשובתך. עזרת לי מאד.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי