מינון דנלון לילד בן 7.8 ששוקל 30 קג

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

20/11/2018 | 01:36 | מאת: ימית

בני הראל שוקל 30 קג בן 7.8 חטף אלרגיה שמחמירה. רופאת המשפחה נתנה דנלון פעם ביום 5cc אחכ במיון אמרו שטעתה. שצריך 10cc ביום בלילה המצב הוחמר. התקשרתי לכללית הרופא אמר שצריך 10cc בוקר ו- 10cc בלילה. אני אבודה עם המינונים. מה לעשות ??? מחכה לעזרתכם בהקדם. תודה

27/11/2018 | 10:33 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום, מדובר בתרופה ממשפחת הסטרואידים. לפי אתר משרד הבריאות כל 5 מ"ל של דנלון מכילים 15 מ"ג של PREDNISOLONE . המינון המקובל בילדים הינו1-2 מ"ג לקילו ביום אשר מינון מקסימלי מקובל בדרך כלל בילדים מגיל 6-11 הינו עד 40 מ"ג ביום. אם מדובר בהחמרה של אסטמה אז יש המלצות עד מינון מקסימלי של 60 מ"ג ליממה. אם מינון של 10cc פעם ביום אינו מספיק אז אני הייתי הולכת לפי המלצת הרופא מכללית למשך 3-5 ימים ואז לעשות ירידה הדרגתית במינון (כמובן בהתייעצות עם הרופא), אם אין שיפור יש לפנות שוב לרופא מטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי