ציפרלקס.................

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/08/2018 | 23:23 | מאת: ציפר

היי, לקחתי במשך כמה שנים צפראמיל 40 מ"ג, עד שלפני כמה שבועות עברתי לציפרלקס בתיאום מול הרופא. את הציפרלקס התחלתי לקחת במינון נמוך עד שהגעתי למינון של 20 מ"ג. בימים הראשונים של ה20 מ"ג ציפרלקס הרגשתי מצויין , אך כעבור כמה ימים ההרגשה הטובה עברה. כמובן שעל גבי הפורום לא ניתן להגיע למסקנות חד משמעיות, אבל כן רציתי לשאול: 1) האם זה שבימים הראשונים של ה20 מ"ג הרגשתי טוב ואז ההרגשה עברה זה מעיד שהכדור עצמו לא מספיק משפיע עליי או שיכול להיות שאני צריך מינון גבוה יותר מ20 מ"ג ציפרלקס? 2) באופן כללי, מבלי להתייחס למקרה הזה ספיציפית, האם 20 מ"ג זה המינון המקסימלי בציפרלקס , או שיש מקרים שלוקחים יותר? מה המינון המקסימלי?

05/08/2018 | 08:27 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

שלום רב, מינון מקסימלי מקובל של ציפרלקס ביום הינו 20 מ"ג , המינון הזה של ציפרלקס מקביל למינון של 40 מ"ג של צפראמיל. מה סיבת המעבר לציפרלקס? ולאיזה התוויה את מקבלת את הטיפול? קיימים מחקרים בספרות אשר בדקו מינונים גבוהים יותר מ-20 מ"ג , אבל כמובן המינונים האלו אינם מאושרים. יש לפנות ולהתייעץ עם הרופא המטפל על מנת להחליט אם מדובר בתקופה רפרקטורית או מה בדיוק.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי