אגיסטןv ואוגמנטין בהריון שילוב בין שניהם והאם בעייתי

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

22/07/2018 | 00:06 | מאת: שרי

היי אני בשבוע 32 להריון עם ספירה גבוהה הרופאה נתנה לי אוגמנטין לשבוע פעמיים ביום. ביום החמישי לאוגמנטין קבלתי פטריה בפות וב"טרם "נתנו לי אגיסטןv למריחה. כמה שאלות: א.חששתי להמשיך בטיפול האנטיביוטיקה בגלל הפטריה ולקחתי רק שישה ימים( היום ביום השביעי ולא לקחתי. זה קריטי? ב.האם ניתן לקחת את האגיסטן לנרתיק ביחד עם טבע דרם למריחה בשאר הפות וכדור אוגמנטין ביחד ללא בעיה? ג.האם ישנה בעיה באחת בלקיחה אחת מהתרופות בהריון?

23/07/2018 | 07:52 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

היי, אוגמנטין ואגיסטן הינן תרופות מותרות לשימוש בזמן הריון. אוגמנטין - אנטיביוטיקה , יש להמשיך את כל תקופת הטיפול על מנת למנוע סליקציה של חיידקים עמידים אין מניעה - אין התנגשות בין אגיסטן ואוגמנטין.

23/07/2018 | 08:11 | מאת: שרי

תודה על התגובה. שאלות נוספות- א.האם ניתן להשתמש בהריון בתרופה בשם:טבעדרם להקלה על הגרד במקום? ב.האם ניתן להשתמש במשחת עזרקאין 5% לאלחוש המקום להקלה על הגרד המטורף? אם כן ,האם יש מינון(ב2 התרופות:טבעדרם ועזרקאין) עד כמה(כמות,פעמים) אפשר למרוח או כמה שרוצים? פשוט הגרד בלתי נסבל ומורחת המון והרבה פעמים ביום.זה בסדר? תודה ממש

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי