האם האנטיביוטיקה מקולקלת?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

12/02/2018 | 09:01 | מאת: אסף אסף

יש לי דלקת בגרון והרופאה הביאה לי רפאפן, קניתי את התרופה אך נשאר ברשותי רפאפן בתוקף מהפעם הקודמת. אז בלעתי כדור אחד בערב, והוא התמוסס לי בפה. קמתי בבוקר עם התכווצויות בבטן. כל השרירים בבטן שלי תפוסים, לא ייחסתי לזה עניין, ובלעתי הבוקר עוד כדור מהקופסה שנותרה, ניסיתי להקיא לאחר שעה ללא הצלחה, האם האנטיביוטיקה מקולקלת ואני צריך ללכת למיון או שהאנטיביוטיקה בסדר כי היא עדיין בתוקף?

13/02/2018 | 15:09 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

אם יש חשש שהתרופה מקולקלת אז מומלץ לא להשתמש בה. יש מטופלים שחווים כאבי בטן (אומנם לא שכיח) תחת טיפול ברפאפן, אם "ההתכווציות" לא חלפו יש לפנות לרופא המטפל.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי