האם דואוטראב יכול לגרום/להחמיר בעיה בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/02/2016 | 19:34 | מאת: EDIT

מזה כשנה וחצי-שנתיים אני מטופלת בטיפות עיניים DOUTRAV לטיפול ביתר-לחץ תוך עיני, גלאוקומה פתוחת זווית. לפני כשנה וחצי התגלתה בעיה בבלוטת התריס: גושים שפירים שגדלו [אני במעקב באולטרהסאונד ועברתי גם ניקור]. לאור העובדה שבעלון הדואוטראב נאמר כי אין להשתמש בתרופה למי שסובל מבעיה בבולטת התריס, מומלץ לעבור לטיפול בטיפות/תרופות אחרות. [הרופא לא התייחס לשאלתי אליו בנושא, ואמר 'תמשיכי עם הטיפות']. אני מטופלת בשתי העינים בדואוטראב, פעם ביום, לפני השינה. בנוסף, אני מטופלת בטיפות-AZARGA בעין אחת בלבד, פעמיים ביום. בת 66, בריאה באופן כללי. תודה מראש על מענה.

שלום, בעלון כתוב שאין להשתמש בתרופה מבלי להיוועץ עם הרופא, כלומר ניתן להשתמש כאשר יש בעיות בבלוטת התריס אבל יש להיוועץ עם הרופא כי הרופא צריך להעריך את המצב ואת תפקוד הבלוטות על מנת לקבוע האם הטיפול מתאים או לא.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי