מינון של אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

03/10/2017 | 10:02 | מאת: יוסי

יש לי חיידק הליקובקטר, הרופא נתן לי לשתות אנטיביוטיקה למשך 5 ימים. 4000 מ'' ג ליום, זה סביר הדבר הזה?

06/10/2017 | 17:11 | מאת: רוקחת

שלום רב בטיפול בחיידק הליקובקטר מקובל לתת שתי אנטיביוטיקות, ובדרך כלל משך הטיפול הוא 10-14 ימים לגבי מינון התרופה צריכה לדעת על איזה סוג אנטיביוטיקה מדובר כדי להגיד לך אם המינון לא עובר את המינון המקסימלי!!

06/10/2017 | 17:17 | מאת: יוסי

3 סוגי אנטיביוטיקה. קארין, 500 מ''ג אחד בוקר אחד ערב protocide אחד בוקר אחד ערב 500 מ''ג מוקסיווט פורטה 500 מ''ג 2 בוקר 2 ערב. ועוד תרופה לפני אוכל נגד חומציות בקיבה

08/10/2017 | 19:05 | מאת: רוקחת

לטיפול בחיידק הליקובקטר יש כמה גישות טיפוליות,לפי התרופות שהזכרת מדובר ב ״ טיפול רציף״ בגישה זו הטיפול נמשך 10 ימים, ב-5 ימים הראשונים מקבלים נוגד חומציות פעמיים ביום ו מוקסיפין 2 כדורים ביחד פעמיים ביום,ב-5 הימים הבאים מקבלים נוגד חומציות פעמיים ביום,פרוטוציד 500 פעמיים ביום,וקרין 500 פעמיים ביום,כל מינוני האנטיביוטיקות הן בגדר הנורמה,חשוב לקחת את התרופה נגד חומציות חצי שעה לפני אוכל והאנטיביוטיקות אחרי אוכל,כשמתחילים טיפול בפרוטוציד אסור לשתות יין ומשקאות חריפים עד ל 72 שעות מסיום הטיפול

08/10/2017 | 19:56 | מאת: יוסי

תודה רבה.. לרגע אחד חשבתי שאני צריך לשתות את כל האנטיביוטיקה ביחד. במשך 5 ימים

17/10/2017 | 14:35 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

לא נראה לי. בדרך כלל קו ראשון לטיפול בהיליקובקטר פילורי הינו שילוב של 2 אנטיביוטיקות עם תרופה שמגינה על הקיבה מפני חומציות . משך טיפול אינו 5 ימים בדרך כלל..

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי