כאב גרון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

04/10/2015 | 08:36 | מאת: ציפי

שלום רב הנני סובלת מזה שבוע מכאב גרון בעיקר בלילה,משטח גרון לחיידק יצא שלילי,קבלתי לקחת 2 כדורים ליום OMEPRADEX האם יש קשר? פוחדת לקחת? הרופאה טוענת שזה חומצה שעולה מהקיבה תודה

שלום, אם הכאב הוא בשעות הלילה כנראה מדובר בריפלוקס של הקיבה בכך שתכולת הקיבה עולה למעלה, ואז יש תחושת צריבה בלוע. ולכן אם אין אותה תחושה בשעות היום סביר להניח שמדובר בריפלוקס. בנוסף התשובה של המשטח הינה שלילית ולכן אין טעם להתחיל טיפול אנטיביוטי, בעוד בהנחה ומדובר בזיהום אז ברוב המקרים מדובר בזיהום ויראלי ולא חיידקי ולא מצריך טיפול אנטיביוטי. יש להיוועץ עם הרופא אם הכאב ממשיך למעקב.

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי