כדור עצירות x וכדור לקסעדין במהלך ההריון

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

01/04/2017 | 23:33 | מאת: כדור עצירות x

האם מותר לקחת כדור עצירות x במהלך ההריון? אני שבוע 22 וסובלת מעצירות וחוסר חילוף חומרים. שזיפים, ותקופות טבעיות לא עוזר לי כלל. והאם עצירות x ולקסעדין אותו דבר? אותה השפעה וחומרים? לא מסוכנים לעובר?

05/04/2017 | 08:37 | מאת: ד"ר חנין קב (Pharm.D)

עצירות X ולקסעדין שני תכשירים המכילים אותו חומר פעיל בשם BISACODYL. אין איסור לשימוש בתרופה בזמן הריון אבל אינה הבחירה הראשונה המומלצת. מומלץ להשתמש ב- PSYLLIUM (תכשיר המכיל סיבים) תוך כדי שתיה מרובה , במידה וזה לא עזר ניתן להשתמש אחרי התייעצות עם רופא המשפחה בתכשירים אחרים כמו lactulose- avilac ...

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי