טיפול כימותרפי והנקה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/08/2015 | 23:45 | מאת: ס

אובחנתי בלימפומה במהלך ההריון וחל משבוע 19 אני מקבלת טיפול כימותרפתי chop. הטיפול האחרון צפוי בשבוע 34 והתכנון ללידה בשבוע 37. כמה זמן לוקח לתרופות הכימותרפיות להתנקות מהגוף? האם אוכל להניק? תודה

שלום, על מנת לענות על שאלתך בדקנו את הזמן שלוקח לכל אחת מהתרופות שקיבלת להתפנות מהגוף כך שכמויות מזעריות בלבד יישארו בגוף מאחר וחלק מהתרופות שקיבלת יכולות להיות מופרשות בחלב האם. מבדיקתנו עלה כי יש לחכות לפחות 17 ימים על מנת לוודא שכמויות החומרים יגיעו לריכוז זניח. בכל זאת מומלץ להתייעץ עם רופא ילדים בקשר להאם יש צורך לחכות זמן נוסף לפני תחילת ההנקה בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי