שילוב תרופות?

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

07/08/2007 | 11:22 | מאת: חיה

שלום אני בת 49.5. מזה 4 חודשים אני לוקחת אספירין 75mg פעם ביום למניעה (כרגע אין בעיית לחץ דם או לב) עקב רקע משפחתי של בעיות לב ולחץ דם של האב. כמו כן קיבלתי הקרנות לבית החזה עקב מחלת הלימפומה שממנה החלמתי לפני 16 שנים. בנוסף אני לוקחת סימבסטאטין 20mg בגלל עודף כולסטרול (212) ו- LDL גבוה 145. אני גם נוהגת לקחת 2mg אומגה 3 . האם כדאי להמשיך לקחת אומגה 3 . המאמרים הם לא חד משמעיים ומראים רמה של סיכון. גם המאמרים לגבי ההשפעה של אספירין בנשים למניעת מחלות לב לא חד משמעיים. מה דעתכם? יש לציין שנסיון להוריד את רמת הכולסטרול בעזרת דיאטה לא צלח.

08/08/2007 | 10:20 | מאת: מוחמד אבו פול

שלום חיה, כמו שציינת, המחקרים או המאמרים לגבי אומגה 3 לא חד משמעיים. השימוש באומגה 3 יכול לעזור באמת אצל חלק מהאנשים, אולם זה לא מהוה תחליף לתרופות במיוחד שדיאטה לא עזרה בכך. השימוש בתרופות להורדת כולסטרול ומעקב של הרמות הוא טיפול לאורך זמן, צריך לעקוב אחר הרמות במשך כמה חודשים ולהתאים את הטיפול בהתייעצות עם הרופא כמובן. לגבי האספירין, ישנה המלצה לטיפול בכך (לפי גיל ומצב קליני כמובן - לא ציינת מה הגיל שלך). יש לציין שאת מקבלת את המינון הנמוך של התרופה. בכל מקרה יש להתייעץ עם הרופא לגבי הפסקה ו/או הוספה של כל תרופה. בברכה,

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי