אינהלציה

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

11/09/2014 | 23:29 | מאת: נטע

שלום באם חולה נזקק לאינהלציה של 2 חומרים שונים, אירובנט וכן תרופה סטרואידית. האם ניתן לתת את שניהם בו זמנית באמצעות עירוב בכוסית או שיש צורך לתת כל אחד בנפרד?

שלום, היה חשוב שתצייני גם את השם של התרופה הסטראוידית. במקרה הזה את שואלת לגבי שילוב של איפראטרופיום (החומר הפעיל האירובנט) ואחד משני התמיסות המכילות סטרואידים (בודסונייד שזה החומר הפעיל בבודיקורט ופלוטיקזון שזה החומר הפעיל בפליקסוטיד). מבחינת יציבות שילוב כזה נבדק ונמצא יציב לפחות במשך חמש שעות, כלומר ניתן לערבב שני חומרים כאלה בכוסית מייד לפני התחלת האינהלציה מבלי לחשוש שריכוז שני החומרים ישתנה. נותרת השאלה של האם ערבוב שני החומרים יפריע לתהליך של נשיאת באוויר והגעתם למטופל אז גם במקרה הזה נמצא כי ניתן לערבב ללא חשש לפגיעה בהגעת החומרים למטופל. ולסיכום, במקרה ומדובר באחד משני הסטרואידים שהזכרתי + אירובנט אז התשובה היא כן ניתן לערבב. בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי