רגישות לאטופן המשך לתגובתך

דיון מתוך פורום  ייעוץ תרופתי

06/07/2014 | 12:53 | מאת: בקי

אליאס שלום ותודה על תשובתך בהמשך לשאלותיך ....אז ,בעבר השתמשתי באטופן מאחר וזו לא פעם ראשונה שיש לי כאבים באצבעות היד עקב מאמץ .לא זכור באיזה מינון וכמה ...,כמו כן גם בנורופן השתמשתי בעבר ....עד היום לא ידועה לי על רגישות לכדור מסוים והשתמשתי בכדורים באופן חופשי לפי הצורך .לא ברורלי מה קרה הפעם שפיתחתי תגובה אלרגית קשה שהתבטאה בפצע בחיך ובשפה העליונה וכמו כן קילופי עור באזור אברי המין שמרגישים כמו כוויות .אני חייבת לאמר שהיה שיפור לאחר כשבוע שבו אני נטלתי פרדניזול וירדתי איתו בהדרגה. כדור אחרוןלקחתי ב 25/6 .השבוע אני אמורה לפגוש אלרגולוגית ,הבנתי שצריך לראות אותה לפחות לאחר מינימום שבוע של הפסקה בטיפול נגד אלרגיה .בכל מקרה אשמח אם תוכל לאמר את דעתך בנושא והאם זו תופעה מוכרת מה שקרה לי ? ובכלל מה עלי לעשות בעתיד לגבי כדורים מאותה משפחה ? אם אעשה בדיקת אלרגיה ,האם זה מסוכן ? אשמח גם לקבל רשימה של כדורים ששיכים למשפחת האטופןן במחשבה שהאלרגיה נובעת ממנו לפי מה שרופא העור אמר .תודה ,ממתינה לתשובתך . פתח בחלון חדש הדפסת ההודעההוספת תגובה

07/07/2014 | 02:04 | מאת: בקי

בהודעתי שלפני זו... השורה האחרונה מיותרת ונוספה בטעות כיון שעשיתי העתק הדבק מהודעה קודמת שרשמתי לך תוך ביצוע שינויים מסוימים בהתאם לזמן הכתיבה ,אז זה ככה לתשומת ליבך ....

07/07/2014 | 02:07 | מאת: בקי

ליתר דיוק המשפט האחרון מיותר.!

שלום, א- אם נטלת בעבר נורופן (או כל תרופה המכילה איבופרופן) אז כנראה האלרגיה אינה לתרופות ממשפחת ה- nsaid's באופן כללי. ולכן כנראה שתוכלי להמשיך ליטול כדורים כמו נורופן, אדויל, אדקס ואיבופן. ב- זו יכול להיות תופעה רגישות לאטופן אך את ההגדרה שלה כאלרגיה או דמוי- אלרגיה האלרגולוג יקבע לפי ההיסטוריה שלך ג- מבחינת מבנה כימי התרופות הדומות לאטופן הן : דיקלופנק (וולטרן אביטרן ועוד) ואנדומתצין (אנדומד). ד- השאלה היא אם התגובה שהתרחשה היתה תגובה אלרגית (למבנה של התרופה) או תגובה דמוי-אלרגית (קשורה בפעילות התרופה). אם התגובה היתה קשורה בפעילות התרופה ייתכן ויהיה עדיף להימנע מכל התרופות בקבוצת ה- nsaid's בכל אופן אני מניח כי לאחר בירור האלרגולוגית תנחה אותך לגבי תרופות נגד כאבים (ניתן למשל להשתמש ב-acamol) ונגד דלקת בברכה אליאס

מנהלי פורום ייעוץ תרופתי