השפעות החשיש על טיב הזרע

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

17/09/2006 | 13:47 | מאת: זיו

דוקטור שלום, רציתי בבקשה לדעת מה הם הנזקים הנסבים לזרע כתופעה של עישון חשיש. אבקש להתייחס הן מהבחינה של תנועתיות וחוזק הזרעונים וכמו כן מה הסכנות שנשקפות לבריאות העובר בעתיד (האם הזרעון מעביר איתו לגוף האישה משהו שקשור לזה) ועד כמה זה מסוכן שאכן יקרה מהשהו כזה.

17/09/2006 | 23:48 | מאת: ו.תלמיד

כפי שידוע לי זה לא אמור להשפיע על הזרע אבל זה בהחלט עלול להחליש זקפה ולגרום בעיות בריאות אחרות אצל המעשן,בעיקר מדובר בסרטנים למיניהם. האם זה ישפיע על הילד?עדיין נעשים מחקרים רבים בארצות הברית שמוכיחים על כך שעישון גורם נזק ליילוד,עישון עלול לגרום בעיות התפתחות אצל יילוד וכו'. מניתוח תוצאות המחקר עולה כי עישון של האב לפני תחילת ההריון מעלה את הסיכון של הילד שנולד לחלות ב AML פי ארבעה ואת הסיכון לחלות ב-ALL ב- 30%. הסיכון של הילד לחלות ב-ALL נמצא גבוה ביותר כאשר האב עישן לפני ההריון של האם, ובנוסף האם עישנה לאחר ההריון והולדת הילד והילד נחשף לעישון פסיבי. מסקנות המחקר הוכיחו כי עישון הורים לפני הריון, לאחריו, במהלכו וחשיפת הילד לעישון פסיבי מעלים את הסיכון של הילד לחלות בסרטן הדם. (ALL - acute lymphoblastic leukemia) (acute myelogenous leukemia - AML)

18/09/2006 | 09:41 | מאת: אבישיר

כמה שאני יודע, בעקבות מחקר שנערך בארה"ב, התגלה כי עישון מריחואנה גורם לזרעים לאבד את הכיוון ובעצם להיות מסטולים ולא למצוא את הביצית הנכספת. אם הצלחתם להיכנס להריון למרות תופעה זו, אני לא מאמין שהיא תעבור לעובר. אינני רופא ואל תסמוך עליי, לך למומחים ושאל.

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר