ניתוח ערמונית
דיון מתוך פורום אורולוגיה ופריון הגבר
שלום, אני מועמד לניתוח הערמונית בגלל גודלה.אני רוצה לדעת את ההשלכות של הניתוח הזה על התפקוד המיני ועל הפוריות גם ברמת הודאות וגם ברמת תוצאות לוואי בהסתברות של פחות מודאות.
לתומר שלום. משאלתך לא ברור לאיזה סוג ניתוח אתה מועמד. ( ניתוח פתוח דרך הבטן,או ניתוח סגור דרך השופכה) לכל הניתוחים יש סיכונים ותופעות לוואי .בכל הניתוחים יש פגיעה בפוריות כי אין פליטת זרע לאחר הניתוח. בנוסף יש אפשרות לפגיעה בזיקפה וכן לפגיעה בשליטה במתן שתן. אם הפוריות מאד חשובה יש אפשרות להקפיא זרע לפני הניתוח ולהשתמש בזרע בשעת הצורך להזרעה או להפרייה חוץ גופית. למרות שהומלץ לך על ניתוח נסה לבדוק תחילה אפשרות לטיפול בהיפרטרמיה ( טיפול בחום) יש הרבה חולים שמרוצים מהטיפול. תוכל לקרא הרבה על הנושא אם תחפש בגוגל העיברי "כריתת הערמונית" בנוסף יש הרבה תשובות שהשיבו הרופאים בפורום זה הנושא זה חפש " בחיפוש בפורום זה"(למעלה ולמטה משמאל בשחור) "ניתוח הערמונית או כריתת הערמונית" בריאות ואריכות ימים והבהצלחה יעקב
בכל שיטות ניתוחי ערמונית יש פליטת זרע לאחר הניתוח אך הפליטה היא ברב המקרים " פליטה אחורית " כלומר בעת הגמירה הזרע נפלט לכיס השתן ובעת מתן השתן הזרע יוצא עימו. אין עם זה כל בעיה רפואית . לגבי הפוריות יש בוודאי ירידה אך בד"כ אנשים שסובלים מהפרעות בשתן בגלל ערמונית מוגדלת בד"כ מתחילים לספור נכדים. לגבי הזיקפה ברב המקרים אין פגיעה אך ידוע על כ- 10% מהמנותחים שמתלוננים אח"כ על ירידה בזיקפה. הטיפול בהיפרטרמיה אינו יעיל כמו ניתוח , אינו עוזר כלל למי שיש ערמונית גדולה עם אונה אמצעית, סה"כ הטיפול מומלץ בעיקר לחולים מבוגרים עם קטטר שאינם מועמדים לניתוח.