דלקות בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה ופריון הגבר

01/02/2004 | 17:56 | מאת: נטע

שלום, לפני שלוש שנים סבלתי מדלקות חוזרות בדרכי שתן (1 לחודש בערך). אם כן שנתיים וחצי בערך היה לי "שקט" ועכשיו לצערי פתאום חטפתי שוב דלקת. הרופא נתן לי ציפרוגיס 125 מ"ג טיפול ל-3 ימים (6 כדורים). שאלתי היא כזאת: האם טיפול ל-3 ימים הוא מספיק?? הבנתי שהציפרוגיס היא האנטיביוטיקה הכי חזקה שיש (מאותה משפחה של הטריויד) אבח אני עדין מפחדת ש-3 ימים לא מספיקים... חוץ מזה... לקחתי כבר 2 כדורים (אנטיביוטיקה) אבל עדיין אני מרגישה כאב בזמן מתן שתן...האם זה בסדר?? או שכבר לא הייתי אמורה להרגיש כאבים?? הסדורל אגב לא עוזר לי בכלל.. אשמח לתשובה מהירה תודה נטע נ.ב הרופאה שלי אמרה לי גם על טיפול מונע של לקוחת אנטיביוטיקה לפני קיום יחסי מין, נשמע לי קצת מפחיד ולא הגיוני שצריך ל"חיות" על אמטיביוטיקה כל הזמן, האם זה בריא?? לא נוצרות פיטריות?? ואם אוצים לקיים יחסי מין כמה פעמים ביום-האם צריך לקחת רק כדור אחד או כמה כדורים ביום.?.?

נתחיל מהסוף - כדורים למניעה הם הרבה יותר חלקים ולא ציפרוגיס - ואם מקיימים יותר מפעם אחת ביום פעם אחת ביום של אנטיביוטיקה מספיקה. שנית - כמובן צריכים להמשיך לשמור על ניקיון ושתיה מרובה גם אחרי ההסבר - ולשתות הרבה לפני הסקס ולתת שתן מייד מייד אחרי הסקס. נכון שאנטיביוטיקה ממושכת יכולה לגרום לפטריות וצריכים להשגיח ולהיות במעקב רופא גניקולוג. ואחרון - גם אני מסכים ש3 ימים שלך אנטיביוטיקה זה לא מספיק

01/02/2004 | 19:14 | מאת: נטע

ראשית תודה על תשובה מהירה... אם כן, האם כדאי לקחת עוד יומיים של אנטיביוטיקה?? ( למרות שראיתי בספר של הרופא שאכן את הציפרוגיס נותנים ל-3 ימים) יש לי אצלי עוד כמה כדורים של ציפרוגיס...אז האם להמשיך לקחת עוד יומיים וכך זה יהיה 5 ימים??

01/02/2004 | 20:21 | מאת: אור

מנהל פורום אורולוגיה ופריון הגבר