זכאות לקצבת נכות לאחר תחילת עבודה

דיון מתוך פורום  זכויות רפואיות

09/12/2010 | 17:40 | מאת: אני

שלום, לפני שנה וחצי נקבעה לי נכות כללית על רקע נפשי בשיעור 40% ואובדן כושר עבודה 100% . ההכרה זמנית ועוד כשנה יהיה עלי להגיע לועדה חוזרת. בינתיים אושרה לי תעסוקה נתמכת דרך סל שיקום ובעזרתה מצאתי עבודה בהיקף 24 שעות שבועיות ושכר 2200 בחודש ברוטו. ברצוני לדעת האם בעת ועדה חוזרת ייתכן ויבטלו לי זכאות לקצבת נכות משום שאני מסוגלת לעבוד עכשיו בעבודה זו בהיקף שעות ושכר האמור? (כי לאחר השילוב התעסוקתי שלי אובדן כושר כבר לא יוצא 100% כמו שהיה). לפי מה קובעים מתן קבצת נכות- האם לפי דרגת הנכות או לפי דרגת אי הכושר לעבוד? ולפי מה קובעים את אי הכושר לעבוד? האם לפי גובה שכר כספי מעבודה או לפי היקף שעות עבודה?

12/12/2010 | 00:39 | מאת: אלון אהרונוב

אני שלום, כדי לקבל קצבת נכות כללית יש לעבור וועדות רפואיות לקביעת האחוז הרפואי ( 40% מספיקים כדי לעבור את הרף ). בנוסף יש לעבור בדיקת אי כושר ע"י צוות נכות. מי שזכאי ל 75% אי כושר יהיה זכאי לקצבה מלאה שכן גובה הקצבה נקבע ע"פ אחוזי האי כושר. אלון

14/12/2010 | 05:47 | מאת: אני

לפי מה מחושבת דרגת אי הכושר? לפי היקף שעות שעות שאדם מסוגל לעבוד ביחס למקובל במשרה מלאה או לפי גובה השכר שמרוויחים ביחס לשכר הממוצע במשק?

מנהל פורום זכויות רפואיות