נזק בגב

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

16/04/2007 | 20:01 | מאת: זיוה

הנני מורה לחנ"ג ומדריכה בפועל אירובי וכד'. לפני 6 ימים, תוך כדי שיעור ביצעתי תנועת רוטציה מהירה עם מעט פשיטה(EXETNTION?) בגו, והרגשתי כאב בגב באזור החוליות הלומבריות.מבחינת דרגת הכאב בסולם של 1 עד 10 אפשר לומר 7. יש שיפור אך עדיין אני מרגישה בכל כפיפה(אותה אני נמנעת לבצע מתוך פחד..) מתח גדול בשרירי הגב בעיקר החלק ימני.הכאב לא ממוקד בעמ"ש עצמו ולא בגוקפי הגב. אין הקרנה להמסטרינגס אך בזמן תנועה יש מעט הקרנה לאזור הסקרום והעצה.שוב יש הרגשה של טונוס גבוה לא כאב חד ולא צריבה. היתכן שניצלתי מפריצה בדיסק או שלא ניתן לדעת? קבעתי לאורטופד אולם התור רחוק, ואני חייבת לחזור להדריך כבר מחר. ידוע לי ממתעמלות שלי שפריצה בדיסק, מבחינת הכאב הוא מאוד חד, צורב ושורף. האם לא בהכרח? אשמח לקבל תשובתך, מאחר שזה לשמחתי המקצוע שלי...

17/04/2007 | 00:24 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום זיוה. כפי שאומרים על אלוהים - שנסתרות דרכיו, כך גם לגבי פריצות / בקעים / בלטי דיסק בע"ש. אצל כל אדם, הסיפור מעט שונה. בכל מקרה, על תכניסי אותך לסרטים, עדיין זה מאד מוקדם לקבוע האם ואיזה נזק נגרם. מה שיכול לדוגמא להיות זה נעילה של הפסט בין 2 חוליות ( כלומר המפרק ) אשר בעקבותיו יש את הספזם של שרירי הגב. מה שלדעתי את צריכה לעשות זה: 1. להמנע מהדרכת אירובי וכו" לפחות לשבוע ימים ( מנוחה אבל לא שכיבה ). 2. מסאג' רקמות עדין עד עמוק. 3. 10 ימים של כדורי ארקוקסיה 90 מ"ג - פעם ביום לאחר האוכל. 4. דיקור גם יכול להיות יעיל. 5. חזרה לפעילות באופן הדרגתי. 6. כל זה במידה והכל הולך חלק. במידה וקצב ההתאוששות שלך מתעכב, או לחילופין הכאב לא חולף, או אפילו מחמיר, אז מתחילים עם צילומים, פיזיותרפיה ובלה בלה בלה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל