רצועות בברך- קריעה וצרות אחרות

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

12/04/2007 | 22:01 | מאת: אביב

מה קורה לארבע הרצועות בברך עם הגיל? האם מוכרת "שחיקה" ? (לא שחיקת המיניסקוס) ? את מי, עד איזה גיל ו/או רמת פעילות ספורטיבית ואחרת "שווה" לנתח על מנת לתקן רצועה צולבת שנקרעה? תודה !!!

13/04/2007 | 14:03 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אביב. שאלתך מאד כללית, ולכן לא ניתן לענות עליה בשלמות. ראשית המילה שחיקה מתאמה בעיקר לסחוסים, סחוסים נשחקים. לגבי רצועות או גידים, הם אינם נשחקים, אך יתכן שעם הגיל, תפקודם יורד, או עמידותם יורדת ( בהתאם לעומסים המופעלים על הברך ). במידה ויש לך רצועה צולבת קדמית קרועה, ואתה פעיל מבחינה ספורטיבית, הספרות כיום ממצליה על ניתוח שיחזור רצועה. אם ברצונך עוד מידה על שחיקת סחוס, נא היכנס לאתר שלי - www.drgoren.co.il.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל