שאלה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

09/04/2007 | 22:10 | מאת: rm8

שלום ד"ר! הנני נמצא בשירות צבאי ולאחרונה בעקבות כאבים התגלתה אצלי עקמת קלה בגב נשלחתי לרנטגן שהניב את התוצאות: עקמת קלה באזור מעבר גבי מותני עם קמירות לימין ללא סבובו החוליות. תנוחתי קרוב לוודאי. כמו חן התגלה כי אחת מרגלי ארוכה מהשנייה בכמה ס"מ וכן יש אחיוי חוליות C5 ו C6. האם ממצאים אחה משפיעים על שירותי הצבאי ועל התפקוד בחיי היומיום? יש לציין שאני עושה מאמציפ פיזיים מרובים בשירות. תודה

10/04/2007 | 22:01 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום rm8. בעקבות הממצאים שציינת, השאלה היא מהו הפרופיל שקבלת. במידה ויש לך פרופיל 97, על פניו נראה כי עקב העקמת מגיע לך 72.במידה וההפרש בין אורך הרגליים עולה על 2 ס"מ, אז הפרופיל צריך לרדת עוד. גם לגבי הצוואר, המשמעות היא שטווחי התנועות בצוואר אמורים להיות מושפעים. בכל מקרה, במידה ואתה מבצע מאמצים פיזיים שקשה לך איתם ,עליך לפנות לאורטופד צבאי, ושהוא יתרגם את כל הממצאים שציינת לפרופיל נמוך מספיק אשר יגביל את הצבא מבחינת המאמצים שמותר לך לעשות. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל