כיווצים קטנים בחלק קטן בשריר ברגל (שלא כאבו)?

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

09/04/2007 | 13:35 | מאת: קיא

כיווצים קטנים בחלק קטן בשריר ברגל (שלא כאבו)? למה זה קורה? אפשר מידע כללי על זה? לפני כמה ימים הרגשתי מין כיווצים ושחרורים מהירים ברגל ימים ליד הברך. בחלק הכמעט אחורי של הרגל אבל נוטה יותר להיות בצד ומעט למטה. הסתכלתי על הרגל ושמתי את היד עליה ובאמת היו כיווצים שנראו לעין והורגשו. נראה לי שכאלו דברים קרו לי בעבר אבל אני לא זוכר איפה ועד כמה. זה נמשך למשך אולי שעה אולי יותר. זה הפחיד אולתי במידת מה. אולי זה קשור לשינויים בשינה? אולי לזה שלמרות הספורט המתון שאני עושה בימים האחרונים אני לא עשיתי? נתונים: בן 23 בריא בכלליות

10/04/2007 | 21:33 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום קיא. מה שהרגשת או ראית נקרא פליקרים, כלומר התכווצות בלתי רצונית של השריר. הסיבות לכך יכולות להיות רבות, אך אצל אנשים צעירים עם תזונה טובה ומאוזנת, בדר"כ מדובר לפעילות גופנית, כלומר מצב לאחר אימון, אימון יתר, מאמצים וכו. בכל מקרה אין מה להתרגש, זה שום דבר פתולוגי.

11/04/2007 | 20:20 | מאת: קיא

תודה,

11/04/2007 | 22:22 | מאת: הללי

ומה במקרה של מבוגרים?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל