שברים לילדה בת שלוש וחצי

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

27/06/2011 | 08:42 | מאת: ענת

שלום רב, ביתי בת השלוש וחצי נפלה בגן לפני שלושה חודשים, תוך כדי סיבוב ושברה את הקרסול של רגל שמאל. אציין שרק אחרי יומיים התחילה צליעה שבעקבותיה הובחן השבר (הילדה לא התלוננה על כאבים מיוחדים). היא היתה עם גבס במשך עשרה ימים. לפני כשבוע וחצי היא נפלה שוב בגן, שוב לא נפילה מגובה אלא מעידה קטנה תוך כדי משחק. גם הפעם היא לא בכתה או התלוננה על כאבים ורק בצהריים (אחרי מנוחה) התחילה לצלוע. גם עכשיו הובחן לה שבר, הפעם בירך, שוב ברגל שמאל. עכשיו היא מגובסת בסד גבס לשלושה שבועות ולאחר מכן מוזמנת לביקורת. אבקש לשאול שלוש שאלות: א. האם יכול להיות שחסר לה וויטמין בגוף שגורם לשברים בעצמות במעידות קטנות יחסית? ב. האם השבר השני קשור איכשהו לשבר הראשון שלא התרפא? ג. האם בביקורת בעוד שלושה שבועות יכולים להשאיר לה את הגבס לעוד זמן? אודה מאוד על תשובתך, ענת

29/06/2011 | 16:53 | מאת: ד"ר צבי גורן

1. אם לא תבצעי לה בדיקות דם, לא תדעי. 2. קרוב לוודאי שלא. 3. לא יודע אין בידי צילומים.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל