בלט דיסק

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

19/06/2011 | 16:24 | מאת: גלית

שלום לפני חודש עברתי תאונת דרכים בה מישהו נכנס ברכבי מאחור. בבדיקת CT נרשם: גובה C3-C4 רוחב תקין של תעלת השידרה, בלט דיסק אחורי מינימלי ללא לחץ. גובה C4-C5 רוחב תקין של תעלת השידרה, בלט דיסק קלח אחורי עם לחץ קל על חוט השדרה. גובה C5-C6 רוחב תקין, בלט דיסק קל אחורי נושק לחוט השדרה. מאז אני מרגישה זרמים ביד והרגל השמאלית שלי, כאבים בצוואר,תחושה של תפוס, דקירות בגב אמצעי, דקירות בצלעות, לחץ באיזור האזניים ועתים דקירות שעולות עד לעין. שאלותי: 1. האם יתכן שזו התוצאה של התאונה? האם יתכן שבלט דיסק קל יעשה את הבעיות האלו? 2.האם יש צורך לגשת לבדיקת MRI או לבדיקה נוספת או שה CT מספיק? 3. האם בלט הדיסק יכול להחמיר? 4. מה זה שינויים פיברוטיים בפסגות?

24/06/2011 | 08:50 | מאת: ד"ר צבי גורן

ראשית קיימת אפשרות שחלק מהתסמינים קשורים לתאונה. עליך גם להיבדק ע"י א.א.ג ורופא נוירולוג. בלט דיסק עם השנים בהחלט יכול להחמיר. שינויים פיברוטים בפסגות זה סוג של הצטלקות בריאות ( אני מניח שלזו הייתה הכוונה ).

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל