קנקים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

13/06/2011 | 02:08 | מאת: מישהי

שלום, ברצוני להבין מה המשמעות של הקנקים שאני שומעת שיוצאים לי כל הזמן מהקרסול, ומהירך, ומהכתף ומהגב התחתון לאורך הרבה חוליות... הקנקים לא מפסיקים ואני מרגישה צורך לשחרר אותם כל הזמן. לעיתים תכופות, אפילו שומעים אותם חזק מאוד כלפי חוץ. לפעמים זה גם כואב או דורש מאמץ. הקנקים בגב מחמירים מבחינת הכמות והתכיפות. מה זה אומר? אני צריכה לדאוג? אני בת 24. עוסקת בריקוד ומעט אקרובטיקה כחובבנית. תודה.

17/06/2011 | 09:52 | מאת: ד"ר צבי גורן

את כנראה גמישה, ולכן הקנקים הם חיכוך של מפרקים. בדר"כ זה לא מזיק ולא קורה שום דבר.

18/06/2011 | 18:15 | מאת: מישהי

אני גמישה ברגליים אבל לא בגב. הקנקים שיוצאים מהגב הם שמדאיגים אותי. והם לא נובעים מגמישות ולא ממפרק. כי עמוד השידרה הוא לא מפרק. אז מה בכל זאת? האם זה מסוכן שרוב החוליות של הגב שלי מוציאות קנקים רועשים כל דקה דקה וחצי ואפילו השיחרור שלהם כרוך במאמץ וכאב? תודה מראש.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל