CT צוואר וכאבים עזים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

07/04/2007 | 13:25 | מאת: מירה

שלום רציתי לשאול מה יכול לתת הקלה מהירה לכאבים עזים בצוואר, כתף שמקרינים ליד ימין וגורמים להרדמות בבוקר: לפי CT C2 C3 בלט סיסק אחורי מרכזי קל C3 C4 בלט דיסק אחורי מרכזי עם לחץ על שק דורלי C4 C5 היצרות של רווח דיסקלי, בקע דיסק אחורי ימני עם לחץ על השק הדורלי. C5 C6 בקע דיסק אחורי ימני עם לחץ על השק הדורלי. הכירופרקט לא עזר, אני נוטלת "ארקוקסיה 90 " כבר 4 ימים ללא שום שיפור. לגמרי משותקת מהכאב. אנא עצתך הדחופה.

07/04/2007 | 21:53 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום מירה. מה שלמעשה גורם לכאבים העזים הם בקעי הדיסק ולא הבלטים. מה שאני מציע בשלב ראשון זה 5 ימים של הזרקות: וולטרן 75 מ"ג + פלקסין 30 מ"ג לשריר, כל יום 2 זריקות במשך 5 ימים. לאחר מכן להמשיך עם הארקוקסיה. במקביל לזריקות וגם במקביל לארקוקסיה יש צורך להוסיף מדכא כאב חזק כדוגמת ה - TRAMAL / TRAMADEX 100mg פעמיים ביום. תקראי היטב את תופעות הלוואי מאחר ולתרופות האלה יש תופעות לוואי כדוגמת בחילה, עייפות, עצירות ועוד. לאחר תקופת הזריקות, רצוי להתחיל סדרת טיפולי פיזיותרפיה ( רצוי מכון פרטי מאחר ויש להם יותר זמן ואנרגיה להשקיע ) כולל מתיחות עדינות. במידה וזה לא יעזור, כדאי לנסות להגיע למרפאת כאב שכנראה יטפלו בהזרקות מקומיות. בהצלחה בשלה הזה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל