כאב בגיד מימין לברך במהלך ריצה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

09/05/2011 | 13:28 | מאת: אמיר

שלום, הנני רץ חובבן, רץ כ- 20 ק"מ בשבוע בשתי ריצות, לרוב על משטחים רכים. לפני כחודש במהלך ריצה החל להופיע כאב ברגל ימין, בגיד הנמצא בחלק הימני (קצת אחורי) של הברך. הכאב נעלם לאחר כיום. במהלך החודש האחרון לא רצתי, אך רכבתי על אופניים כ-2-3 בשבוע. ברכיבה על אופניים לא חשתי בכאב. היום יצאתי לריצה ולאחר כ-2 ק"מ חזר הכאב בדיוק באותה נקודה. בעבר הלא רחוק רצתי גם כ-60 ק"מ לשבוע ללא כאב מיוחד. מה אתה ממליץ? האם הבעיה מוכרת?

13/05/2011 | 10:16 | מאת: ד"ר צבי גורן

מה דעתך ללכת להיבדק ולראות היכן הבעייה?

13/05/2011 | 16:46 | מאת: אמיר

מתשובתך אני מבין שישנו קושי לתת אבחון לפי התיאור שלי. האם בגלל שזו לא אחת מהבעיות ה"נפוצות" שניתן להצביע עליהן יותר ב"קלות" אצל רצים (כמו שברי מאמץ לרץ שמספר על עליה דרסטית בעצימות/משך האימון למשל)? ברור לי שבכל מקרה עדיף להיבדק, רק ציפיתי לקבל כיוון. אני חבר בקופ"ח מכבי. למי מומלץ לי לפנות? אורטופד, האם ישנם כאלה המ"מסומנים" כרופאי ספורט בקופ"ח?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל