קרע חלקי של רצועה במרפק

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

15/04/2011 | 17:04 | מאת: אסף

שלום רב דוקטור, שאלתי היא האם קרע חלקי ברצועה הוא משהו שמחלים לבד או שנדרש לצורך העניין ניתוח? בנוסף, אם הפציעה מחלימה לבד, מה זמן ההחלמה הממוצע לפציעה מסוג זה. תודה רבה וחג שמח.

22/04/2011 | 10:49 | מאת: דר' גורן צבי

זמן החלמה ממוצע של קרע ברצועה הוא 6 שבועות. לגבי ניתוח או לא, תלוי באיזה רצועה מדובר, מה יכולת ההתאוששות שלה לבד, ואיזה אמצעים ננקטו ע"מ לתת לה להחלים.

23/04/2011 | 21:42 | מאת: אסף

תודה רבה דוקטור, הפציעה שלי נגרמה בזמן של אימון בג'יוג'יטסו ברזילאי, כתוצאה מיישור יתר של המרפק. מיקום הפציעה לא ידוע לי במדוייק אבל אם כף היד מופנית כלפי מעלה אז הכאב הוא ביד שמאל בצד הפנימי של המרפק מעט מתחת לעצם הבולטת בצד. הכאב הוא רק בזמן יישור היד או סיבוב של היד כאשר היא ישרה מעבר לזה כל פעולה אחרת אני מבצע כרגיל כולל אימוני משקולות ללא כאב. שהייתי אצל אורטופד כשלושה שבועות לאחר הפציעה הוא ציין שככל הנראה אין קרע ברצועה מכיוון שאין אי יציבות במפרק אך כיום אני כשלושה חודשים אחרי הפציעה ועדיין חש בכאב, אמנם פחות אבל עדיין כאב שמגביל אותי מאוד. ראוי לציין כי הזמן הפציעה נשמע קול של קנאק, לא הייתה נפיחות או שינוי צבע. אשח לשמוע את דעתך בנושא. תודה רבה!

16/08/2022 | 19:39 | מאת: נורית

אסף שלום, אמנם הארוע שלך קרה מזמן אבל אני בדיוק עם אותו סיפור ומעניין לדעת מה קרה בסוף? האם המצב חזר לקדמותו ואיך. תודה

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל