בעיית ברך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

06/03/2011 | 16:53 | מאת: ג.

שלום רב, אני בת 36, בריאה בדר"כ. מזה כשלושת רבעי שנה, עוסקת באימוני ריצה. התחלתי מפעם בשבוע ועליתי עד לשלוש/ארבע פעמים בשבוע. מתאמנת לחצי מרתון ת"א בעוד חודש. מזה כחודש יש לי כאב חד בחלק הצידי של ברך ימין (בהתחלה כאב גם בעת הליכה רגילה, עכשיו רק בעת מאמץ) נחתי כשבועיים, ניסיתי לחזור לפעילות, אך הכאבים המשיכו. עשיתי פיזיותרפיה 3 פעמים (ושוב, נחתי 10 ימים), אתמול ניסיתי לחזור לפעילות, ושוב כאבים, אמנם לא באותה דרגת כאב אך עדיין כואב. מס' שאלות: 1. מהו בעצם הכאב הזה? דלקת? מים בברך? 2. האם יש פתרון לעניין זה? האם מנוחה רצופה של חודש/חודשיים/3 חודשיים תביא לשיפור ולהחלמה? או שזה ילווה אותי הרבה זמן? (מקווה מאוד שלא...) 4. האם אפשר להמשיך להתאמן, גם אם כואב? כלומר, זה לא יגרום להחמרת המצב? אני מבינה שספורטאים ובעיקר רצים למרחקים ארוכים סובלים בתדירות גבוהה מכאבים או פציעות אך ממשיכים להתאצן למרות זאת. האם זה נכון? האם זה אפשרי/מומלץ? תודה

09/03/2011 | 23:30 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום. תחפשי בגוגל - ITB SYNDROME, או ILIO TIBIAL BAND SYNDROME בשם המלא. שם תמצאי את כל התשובות. ( נראה לי באנגלית עדיף ).

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל