כאבים בכתף במהלך ריצה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

25/03/2007 | 22:01 | מאת: שמעון

שלום אני חווה מזה זמן מה כאבים בכתף במהלך ביצוע ריצה. הכאבים מתחילים בד"כ לאחר ריצה של מספר קילומטרים. לעיתים הכאבים מורגשים בכתף ימין, ולעיתים בכתף שמאל. בעבר חוויתי גם כן כאבים אלו, אך אחת למספר ריצות, ואילו כיום אני חווה אותם בתדירות גבוהה יותר. יש לציין כי אני מבצע מתיחות גם בידיים לפני הריצה, בניסיון למנוע את הכאבים, אך ללא הועיל. מה יכול להיות הגורם לבעיה? וכיצד ניתן לטפל בה?

26/03/2007 | 00:14 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום שמעון. מאחר ואתה מתלונן על כאבים בשתי הכתפיים, לסירוגין, יתכן ומדובר באחת מן השניים: 1. או שמדובר בבעייה בע"ש צווארי ( כדוגמת בלט דיסק צווארי ) הגורם ללחץ על עצב שורשי המקרין את הכאב לאיזור הכתף או הכתפיים. 2. או שמדובר בבעייה בכתפיים, כדוגמת דלקת של אחד המרכיבים בכתף, ועקב החיכוך בזמן הריצה, קיימת השפעה רבה יותר דווקא בזמן מאמץ. עצתי היא להיבדק ע"י אורטופד - לבצע צילום ע"ש צווארי + US כתפיים. בשלב ראשון זה יספק מספיק אינפורמציה ע"מ לשאר מהיכן מקור הכאב, ובהתאם לכך לנסות ולתת פתרון. בפעם הבאה, חשוב לציין את גילכם.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל