צוואר

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

04/04/2007 | 17:16 | מאת: גאיה

שלום ד"ר, לפני 4 חודשים החלו כאבים בצוואר המוקרנים לאזור הראש. במהלך סיבוב הראש יש כאב חד מאד. בבדיקה נירולוגית לא נמצא דבר,בצילום עמוד שידרה צווארי נמצא ש קיים היפוך הלורדוזיס הצווארי ושינויים דיסקוגנים והיצרות המרווח C-5-6 . מה המשפמעות של הממצא ואיך להקל על הכאב? תודה

06/04/2007 | 11:17 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום גאיה. ובכן המחלה או התופעה שאת סובלת ממנה נקראת שינויים ספונדילוטים, הווה אומר בשפה פשוטה - "חלודה של ע"ש צווארי" שזו תופעה נורמלית אשר כמעט כל בן אנוש יסבול ממנה, או בצוואר, או בגב אמצעי או בתחתון או בשילוב של הנ"ל. מעבר לכך שאני ממליץ על פעילות גופנית - אירובי + חיזוק ( משפר את זרימת הדם ), יתכן שבתקופה הקרובה הייתי מנסה רפואה משלימה - מתיחות עדינות, יתכן מחטים ואולי אף כירופרקטיקה. במקביל - להתחיל לקחת כדורי אומגה 3 - ישנם מחקרים המצביעים על שיפור בכאבי גב וצוואר ( כדוגמת הליפרינול - חברת תרימה ).

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל