שימוש בשיפוע בהליכון - בהמשך לתשובתך

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

04/04/2007 | 15:17 | מאת: ניר

שלום דר גורן, אני מאד מודה לך על תשובתך אלי בנושא שימוש בשיפוע במסלול ריצה. אני בן 48 ומבצע הליכה בבית בהליכון עם שיפוע למעלה מ 4 שנים ללא כאבים בברכיים. אני מעוניין לשמור על כושר גופני בסיסי. העדפתי הליכה עם שיפוע כי חשבתי שהריצה עשויה לפגוע בגב עקב הזעזועים. 1. האם לאור משך הזמן שהשתמשתי בשיפוע כדאי לי לעשות צילום רנטגן של הברכיים? 2. כדי להעלות הדופק, מה לדעתך עדיף: לרוץ על ההליכון ללא שיפוע , או לבצע הליכה עם שיפוע, או שמא האופטימלי יהיה לבצע הליכה ללא שיפוע - עם דופק נמוך יותר.

06/04/2007 | 11:12 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום ניר. בהמשך לשיחתינו, ע"מ להעלות דופק, במידה ואין לך מחלות אחרות ואין כל מניעה שתרוץ, אז אני מעדיף ריצה, מאחר בהליכה אינך מגיע לרמת דופק ממש רצינית. במידה והברכיים לא כואבות, והכל תקין, אין צורך לבצע צילומי רנטגן. זהו, עכשיו אני רץ לחדר כושר. אז שבת שלום וחג שמח.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל