ויטמין d

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

03/07/2007 | 23:16 | מאת: דודו

שלום לד' גורן ראשית,תודה גדולה על התשובות הממצות בעניין הגלוקוזמין. בקשר לויטמין d: את הדברים על ויטמין dקראתי בראיון עם פרו'פ הרווי סיימון מבית הספר לרפואה בהארוורד. ראיון זה פורסם ב"ידיעות25/3/07 תמציתו : לאחר שנשללה יעילותם של תוספים רבים וידועים הוא אומר: "ההנחיות הנוכחיןת מדברות על200 יחידות ביום מתחת לגיל 50. עדגיל 70 400מעל 70 600 ."אבל מומחים רבים ממליציםעל 800...ביום."..."לפכך תוסף של ויטמין d הוא עניין הגיוני מאד..."(ישלי את העיתון ) בנוסף באותו עיתון ,ללא קשר, ובזמן אחר, רואיין רופא ספורט או רופא לגיל השלישי לא זוכר. ישראלי. שטען אם בגיל השלישי רוצים לבנות שריר צריך לקחת ,בנוסף לכמות חלבון, 400 יחדות ויטמין d (מהזיכרון ) אשמח לשמוע את דעתך תודה דודו

06/07/2007 | 00:29 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום שוב. לגבי החלק הראשון, מדובר על המלצות כלליות לגבי נטילת ויטמין D בגיל המבוגר, וזאת לאור התופעה של ירידה בצפיפות העצם שיכולה להיות גם אצל גברים. לגבי החלק השני, לא מכיר המלצה כזו, לכן אני לא יכול להגיב.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל