עזרה בפענוח תוצאות צילום רנטגן

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

02/07/2007 | 08:26 | מאת: אילנית

שלום רב. ביצעתי צילום ברכיים ואיני מבינה את משמעות הפענוח (תור לרופא רק בעוד שבוע). "היצרות מרווח פרק הברך באספקט המדיאלי בהשוואה למרוחח הלטראלי. היצרות המרווח בין הפטלה לקונדיל המדיאלי של הפמור. עמדת ורוס של הפמור הימני. המלצות: נא לקורלציה קליניקו-רנטגנית". אודה לכם על הסבר בעברית פשוטה של הממצאים.

02/07/2007 | 23:46 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אילנית. הפירוש של הפיענוח בה לומר כי יתכן ואת סובלת משחיקת סחוס בחלק הפנימי של הברך. בת כמה את? יתכן וזה סתם קשקוש. אם יש לך צילום ברך על דיסק, את יכולה לשלוח לי במייל ואני אסתכל וארגיע אותך שהכל בסדר. כך אני מקווה.

03/07/2007 | 15:02 | מאת: אילנית

ד"ר גורן תודה על תשובתך. אני סובלת משחיקת סחוסים מזה זמן רב. אני בת 34.5. ועברתי לפני כ-15 שנה ארטרוסקופיה בברך ימין. נמצא אז קרע פריפרי במיניסקוס לטרלי ונכרתה קרן קדמית בלבד. המלצות להמשך טיפול?

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל