ספונדילוסיס וFLATFOOT

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

26/06/2007 | 20:22 | מאת: חן

שלום ד"ר, אני חייל בן 18 וחצי, המשרת כשלושה או ארבעה חודשים. יש לי פרופיל 45 רפואי על סעיפי גב - ספונדילוליס + הקרנות יומיומיות לעכוז ולשני הרגליים בנפרד. אני סובל מכאבים חזקים בגב התחתון שמלווים אותי לאורך כל היום. הממצאים של צילום שעשיתי לפני כמה ימים בצריפין הם כאלה: הקיפוזיס הגבי שמור. ישנו ליזיס דו צדדי המלווה בליסטזיס דרגה 1 של L5. אשמח לקבל הסברים מפורטים על הממצאים. השאלות שלי הן כאלה, מה ההבדל בין ספונדילוסיס לספונדילוליסיס, ואיך אני יכול לדעת בצורה ודאית איזה אבחנה יש לי (משום שדף האבחנה המקורי והראשוני שקיבלתי מאורטופד אזרחי אבד לי)? אני לא מקבל טיפול ראוי מהצבא לשיפור המצב ולהורדת הכאב, איזה מן טיפול אני יכול לקבל בשביל להקל על המצב? מעניינת לי אופציית השחיה, אשמח לקבל המלצות. יש לי אבחנה של FLATFOOT BILATERAL ועצמות בולטות, לפני הצבא הייתי מתהלך עם נעליים אורטופדיות (חברות: Asics. Brooks) אשר היו מאד עוזרות לי והייתי במצב טוב אפשר להגיד, וכרגע אני מתהלך עם נעליים צבאיות קלות (עם מדרסים) אשר גורמות לי לכאבים בכפות הרגליים ולשיפשופים מלווים דם בעצמות הבולטות (בעיקר ברגל ימין). אני מאד מאד סובל עם הנעליים האלה ד"ר, ישנם גם ימים מסוימים שבהם אני אפילו לא מסוגל לנעול את הנעליים הצבאיות מרוב כאבים והולך לבסיס עם נעלי הספורט למרות שאין לי פטור. מה אני יכול לעשות בנידון? ממה שאני הבנתי הליכה לא בריאה על נעל מסוימת גורמות גם לכאבים בגב. ? האם לדעתך אני צריך לקבל פטור מנעליים צבאיות (שוב, נעליים קלות עם מדרסים עדיין גורמות לי לכאבים חזקים). תודה רבה.

26/06/2007 | 23:12 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום חן. נתחיל מהסוף, תבקש ללכת שוב לאורטופד ולבקש פטור מנעליים צבאיות בדיוק בגלל כל מה שסיפרת לי. במידה ולא תקבל, תמשיך ללכת לבקש פטור עד שיתנו לך. לגבי מה שיש לך בגב - מדובר בסוג של שבר מולד בין החוליות, ולכן חוליה אחת החליקה קדימה על גבי החוליה השנייה. בגלל זה קרוב לוודאי שהדיסק בין החוליות סובל ולכן יש לך כאבים. אני ממליץ לבקש גם לעשות בדיקת CT ע"ש מותני, ולאחר מכן לבקש סדרת טיפולי פיזיותרפיה. במידה וזה לא יעזור אז לבקש לפנות למרפאת כאב. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל