עזרה בפענוח C.T. ואולטראסאונד בבקשה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

30/03/2007 | 19:40 | מאת: ליאור

שלום רב, לפני כחודש נקעתי את הרגל בצורה רצינית, עד היום יש בצד הקרסול בליטה קשה ומאוד כואבת, בעיקר בהליכה ומאמץ. תוצאות אולטראסאונד: TP FDL FDH הודגמו ברוחב ומבנה עלקולגרפי תקין. קיים חשד לריבוי נוזל מפרקי בכמות קטנה. ליגמנט הדלטואיד קרוב לוודאי תקין. קיימת התבלטות של החלק הפנימי של כף הרגל באיזור העצם הנביקולרית, איזור זה רגיש במיוחד וייתכן TARSAL COALISION. תוצאות C.T: מתחת לעצם הנביקולרי משני הצדדים באספקט מדיאלי מבחינים במבנים גרמיים מתאימים במקום ראשון ל- OS TIBIALE EXTERNUM אשר משמאל נראה יותר גדול ובחלקו מחובר לעצם הנביקולי, לא הודגמו תהליכים טראומתיים גרמיים. מתחת לעצם הקובואיד משני הצדדים מודגם גרעין התגרמות נוסף. רקמות רכות שמורות. אודה לך אם תוכל לתרגם לי את הנ"ל לעברית קלה... מה באמת המצב, האם יש טיפול? תודה מראש ליאור

31/03/2007 | 20:55 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום ליאור. ע"פ הממצאים שמסרת, למזלך לא נגרם לך נזק של ממש, כל המושגים שאינך מבין הם למעשה מבנים אנטומים מולדים. מבלד הנוזל שנמצא בכמות קטנה כתגובה לטראומה, לא נגרם נזק. מה שאני מציע בשלב הזה הוא להסתובב עם קרסוליה אלסטית בשעות היום, וללכת לטיפולי פיזיותרפיה ע"מ לאפס לך את "החיישנים" של הקרסול. כלומר ללמד את הקרסול לתפקד כמו לפני הפגיעה. גם מבחינה ספורטיבית, תמנע ממאמצים, מותר לך למש"ל לפדל עם אופניים אך בעמיצות נמוכה. לאט לאט כאשר תשתפר, תוכל להתקדם גם במאמצים.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל