דלקת פרקים ניוונית

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

29/03/2007 | 00:32 | מאת: דודי

שלום ד"ר ב97 עברתי שבר כפול ברדיוס ובאולנה אשר טופל באמצעות שני ניתוחים מסמור והוצאה. ב2001 עברתי ניתוח לאיחוי חלקי של שורש כף היד (סקפו,לונט קפיטייט) עקב חוסר יציבות בפרק,קיינבוק ואיחור באבחנה של קרע ברצועות שמקורו בחבלה ב97. נותרתי עם כאב עז. ב2003 אובחנו שינויים O.A בשורש כף יד והומלץ על ניתוח לאיחוי רדיו קרפלי. עקב סבל רב מכאבים עזים שפוגעים בכל תחומי חיי, טופלתי בעבר בדיקור סיני ללא הטבה. כמו כן השתמשתי ואני עדיין משתמש במשככי כאבים ללא הטבה.נועצתי עם מומחים רבים לכירורגיית כף יד וגם עם מרפאות כאב.בנוסף טופלתי אינספור פעמים בפיזיותרפיה.נאמר לי כי "בלוקים" לא יעזרו וכי ניתוק עצבים לא מומלץ. מה ניתן לעשות מול דלקת פרקים ניוונית (ההמלצות שבידיי הן לניתוח שהוזכר)? באינטרנט נטען כי מומלץ לבצע הזרקת חומצה היאלרונית ישירות לפרק העדיפה על הזרקת קורטיזון, מה דעתך המלומדת בנושא שתי ההזרקות בפרט ובטיפול בפציעה בכלל? תודה מקרב לב,דודי

30/03/2007 | 09:39 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום דודי. ובכן לפי מה שאתה מתאר,מדובר בפגיעה ישנה עם מספר ניתוחים, שעדיין לא פתרו את את כל הבעיות. לצערי טיפולים בהזרקות, ולא משנה מה קורטיזון או חומצה היאלורונית לא יעזרו. במקרה שלך לדעתי יש צורך להגדיל את הקיבוע של שורש כף היד, מעבר לסקפו-לונט-קפיטט גם אולי לשורש כף היד עצמה, וברגע שלא תהינה תנועות באזור, יפחתו גם הכאבים. מעבר לכף במידה ואתה לא מעונין בניתוח, האופציה המתפשרת לדעתי שהיא היחידה היא, להסתובב רוב הזמן עם מייצב קשיח לשורש כף היד. חג שמח

30/03/2007 | 11:28 | מאת: דודי כהן

שלום ד"ר, בענין האיחוי המלא של שורש כף היד אני סקפטי מאחר והאיחוי החלקי שבוצע לא הותיר טווחי תנועה במפרק שורש כף היד ולכן לא ברור לי מדוע בכל זאת יש כאב ומה איחוי מלא יועיל? בנוסף נמסר שיתכן ובעתיד הנראה לעין יימצא פיתרון לא פולשני לאוסטאוארטיטיס בפרק הרדיו קרפלי.אני הולך עם סד קשיח כבר שנים אך רמת הכאב לא פחתה.בגלל מצוקת כאבים וריבוי טיפולים ומומחים אני אובד עצות ולא יודע מה אחראי לעשות במצבי? הוסבר לי שבגילי (25) עדיף לבחור בקיבוע על אף הסיכונים והסיכוי שבעיית הכאב לא תיפתר. כשבוצע איחוי חלקי בגיל 19 המנתח רצה לאחות מינימום עצמות כדי להשאיר סיכוי לתנועה. האיחוי ההוא היה כרוך בהרבה סבל וטיפולי שיקום. האם זה אכן המפלט האחרון? אין טעם לנסות קורטיזון? תודה רבה ופסח שמח,דודי

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל