shoulder dislocation

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

16/05/2007 | 14:50 | מאת: AP

בן 26 אחרי ת.ד פריקות כתף ימין חוזרות ממצאי ארתרוגרפיה שבר דחיסה זעיר ע"ש היל זקס בכיפת ההומרוס, באספקט הפוסטרו-לטרלי. חסר רקמה ניכר בלאברום הקדמי, כולל חסר גרמי בגלנואיד, עם קטעי רקמה תמודים לאספקט הקדמי מדיאלי של הגלנואיד יתכן אלמנט ALPSA. מוקד קטן של בצקת עצם באספקט הקדמי של ראש ההומרוס - יתכן לאחר חבלה גיד ביצפס תקין הלאברון הלעיון תקין, ללא עדות לנגע מסוג SLAP המפרק האקרומיו קלויקולרי תקין. אקרומיון מסוג 2 גידי השרוול המסובב תקינים לסיכום: נגע בנקרט ברקמה הרכה ובעצם, יתכן עם אלמנט ALPSA שבר דחיסה זעיר, לא חדש ע"י היל זקס ממצאי כירורג אורטופדי טוח שמור היפרלקסיטי ADS חיובי. רלוקציה חיובי. רגישות על פני ה ACJ עם רושם למדרגה קלה יותר מצד ימין ללא חסר נאורוסקולרי וללא חולשת RC ההמלצה הכללית היא ניתוח.... לדעתך האם יש דרך לא ניתוחית למצוא פיתרון בבעיה... יש לי חששות מהניתוח, מהתקופת החלמה שתבוא לאחריו תודה מראש

18/05/2007 | 00:09 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום AP. לצערך הנזקים שצברת לאחר הפריקה או הפריקות החוזרו, הן כאלו שהספרות האורטופדית ממליצה לנתח, במיוחד אם מדובר באנשים צעירים. לכן אני ממליץ כן לנתח אבל בשיטה ארטרוסקופית. מספר 1 בארץ בתחום הוא דר' מוזס מבי"ח איכילוב, אני ממליץ בחום שתיגש אליו כדי שהוא ינתח אותך. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל