עשיתי בדיקת ניתוח הליכה, מה אומרות התוצאות?

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

10/02/2024 | 21:31 | מאת: אנונימי

אני בן 72, עשיתי את הבדיקה עקב בעיות הליכה שהולכות ומתגברות בשנה וחצי האחרונות. להלן התוצאות: תנועת האגן: אסימטריה באגן לאורך כל מחזור ההליכה. עקב חולשה בשלב ה-Push off קיימת צניחה באגן השמאלי ב-swing שמובילה לכיפוף בברך ובירך בשבחה ה-Initial contact. תנועת הירך: כיפוף מוגבר בירך שמאל לאורך שלב ה-Stance בהשוואה. לימין כעדות להבדל באורך רגליים. Abducted gait לאורך שלב ה-Stance ובסיס תמיכה רחב. תנועת הברך: כיפוף מוגבר בברך שמאל לאורך שלב ה-Stance בהשוואה לימין כעדות להבדל באורך רגליים. כיפוף יתר של הברך מצד שמאל בשלב ה-initial contact כתוצאה מצניחה של האגן. קיימת נעילת ברך מצד ימין בשלב ה-Pre swing כתוצאה מחולשת שרירי Hamstring, Quadriceps, Gluteus וה- Gastrocnemius. Geno-varus וסיבוב פנימי מוגבר דו צדדי. תנועת כף הרגל והקרסול: היעדר Plantar flexion בשלב ה-Push of שיכול להעיד על חולשה קונצנטרית של שריר ה-Gastrocnemius דו צדדית אך יותר מצד שמאל. קיימת נטייה לפרונציה מצד שמאל לאורך כל שלב ה-Stance כחלק מפיצוי אסימטרי וניסיון לקיצור רגל שמאל, כתוצאה מהבדל באורך רגליים.

המקום שעשית אבחון מעבדת הליכה אמורים להוציא לך דו"ח אבחון ולשבת איתך ולהסביר . הבאים למכונינו לאבחון מעבדות הליכה יושביםלפיענוח עם האורתוטיסט שמסביר הכל.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל