פגיעה בברך שמאל

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

27/03/2007 | 09:28 | מאת: דותן רזילי

בן 37 משקל תקין, פעיל מאוד מבחינה גופנית (ביצעתי מרתון לפני כחודשיים). במהלך ריצה מעדתי וסובבתי את ברך שמאל בצורה משמעותית, לאחר מספר שעות היתה נפיחות עם קושי משמעותי לישר את הברך. לאחר כשבוע הנפיחות ירדה אולם עדין יש כאב חזק בצדדי הברך. מבדיקת הרופא (ללא צילום) ברור כי לא נקרע רצועה. שאלתי האם יכולים להיות נזקים אחרים, מתי ניתן לחזור לאימונים ומהם האימונים הממולצים. תודה

27/03/2007 | 23:01 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום דותן. בשלב הזה לא הייתי מקל ראש, אלא מתחיל תהליך של שיקום / פיזיותרפיה. פשוט לתת לביולוגיה להתקדם בקצב שלה. לפי התאור שלך יתכן ורק מתחת את הרצועות הקולטרליות, ויתכן אף קרע חלקי. הנפיחות של הברך לאחר האירוע יכולה לרמז על נזק תוך פרקי. בסיכומו של דבר, בשלב ראשון פיזיותרפיה ומעקב. בהתאם להתקדמות שלך ניתן יהיה להמליץ לך להתחיל לחזור לאימונים בהדרגה. בכל מקרה על תמהר.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל