בן 22 mri ברך ימין.

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

19/02/2023 | 22:55 | מאת: טל

לאחר חבלה בברך תוצאות mri האם מדובר רק בקרע חלקי או שיש סיכוי שזה מלא כיום מאבטח הדורש ממני פעם בחודש אימוני ספורט וקרב מגע . האם צריך או מומלץ ניתוח ? הבדיקה בוצעה בטכניקת TSE בשקלול T1, T2, PD במישור סאגיטלי, אקסיאלי וקורונלי. 1. בצקת לשדית בפלטו של הטיביה בחלקו האחורי. בצקת לשדית ב- LFC עם הדגמת שבר דחוס. פגיעה בסחוס ב- MFC בחלקו האחורי ללא שינויים סובכונדרלים. 2. בגומה האחורית לא הודגם ממצא חריג. הדגמה תקינה של מפרק פטלו-פמורלי. 3. הדגמה תקינה של PCL. ב- ACL בחלקו המקורב קרע לפחות חלקי. עודף נוזל בבורסה. 4. אין לראות שינויים בגידים קוואדריצפס ופטלרי. 5. הרצועות הקולטרליות ללא שינויים פתולוגים. 6. מניסקוס מדיאלי ולטרלי ללא שינויים פתולוגיים. לסיכום: קרע ב- ACL. שבר דחוס ב- LFC. פגיעה בסחוס ב- MFC. לא הודגם קרע מניסקיאלי.

את הנתונים הנ"ל יש להראות למומחה ברך אשר יחליט האם לנתח- אין בסמכותי המקצועית לאשר זאת

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל