בדיקת CK בערך של 330

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

06/05/2007 | 13:12 | מאת: רוני

שלום, אני בת 37 בריאה בדר"כ,לאחר לידה רביעית- חמישה חודשים אחרי. בחודש האחרון אני סובלת מכאבים בשתי הרגלים בחלק האחורי של הרגל מהברך ומטה .בעיקר בשרירים מאחורה. בבדיקת דם שערכתי התגלה שה-CK הנו 330 . מה זה אומר? מה עלי לעשות?

07/05/2007 | 23:04 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום רוני. CPK - זה קיצור של CREATININ PHOSFOR KINASE, חלבון הנמצא בשריר. מאיזו שהיא סיבה, את כנראה מפרקת רקמת שריר. מה שצריך לבדוק זה: 1. האם יש קשר להריון האחרון - להתייעץ עם גניקולוג. ( בדיקות דם נוספות וכו" ). 2. האם מבצעת פעילות גופנית קחצונית? 3. לשתות הרבה כדי שלא תהיה פגיעה בכליות ( החלבון סותם את הפילטר בכליות ). 4. לחזור על הבדיקה - יכולה להיות טעות מעבדה. 5. לבדוק בעיות בג תחתון - יכול להיות כאב מוקרן. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל