צוואר וגב עליון וראש

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

04/05/2007 | 17:54 | מאת: אריק

שלום רב ד"ר גורן אני סובל כ 5 חודשים רק בחודשים אחרונים יותר גרוע. צריבה ונימלול בצוואר ובקרקפת ראש ובכתפיים לפעמים בזרועות ואצבעות הכאבים וצריבה מקרינים בגב עליון ובצוואר כאשר אני מרים ראש אחורה כואב בחוליה צוואר וכימעט כל יום לא ישן בלילות יש הפרעה פעילות במוח כמו תזוזה מהירה בשינה וגם בגוף יש התכווצות שלסתות .. עשיתי סיטי מוח וצוואר ועמוד השדרה עליון עם חומר ניגוד והבדיקות יצאו תקינות תודה לאל, אך אני עדין סובל ?

05/05/2007 | 10:46 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אריק. חלק ממה שאתה מתאר מתאים לשינויים דגנרטיבים בע"ש צווארי - כלומר חלודה של הגיל בצוואר. חלק אחר לא כך כך מתאים, וזה התכווציות של הלסתות. מה שאני מציע זה: 1. סדרת טיפולי פיזיותרפיה ( רצוי במכון פרטי מכיוון ששם תקבל יחס וטיפול טוב יותר ) עם מתיחות עדינות של הצוואר ( יש להם מיטה מיוחדת לכך ). 2. תחזוקה אשר כוללת פעילות גופנית מסודרת, רצוי שחייה בחצי השנה הראשונה, ולאחר מכן חדר כושר, הליכות וכו". 3. כדורי אומגה 3 - תוסף מזון, מתחיל לעזור רק כעבור מספר חודשים של נטילה. בהצלחה.

05/05/2007 | 20:22 | מאת: אריק

שלום ד"ר גורן הבנתי את מה שכזבת לי תודה. כנראה שהבעיה שלי מתאימה לניוון חוליות לפני 10 שנים ויותר עשיתי צילום צווארי והרופא ראה שיש לי ניוון חוליות בגיל מוקדם זה אמור להיות במבוגרים ויתכן שהחל החמרה בחוליות. אבל עשיתי סיטי ראש וצוואר ועמוד השדרה עליון עם חומר ניגוד ולא ראו בעיה אולי בגלל חומר ניגוד בבדיקה סיטי צוואר לא רואים האם בסיטי ללא חומר ניגוד רואים ? ידוע לי שעם חומר ניגוד אבחנה טובה יותר. התוצאות סיטי ראש תקינות אני יכול לישון בשקט? קראתי חומר על ניוון חוליות שהתכווצות שרירי לסתות מתאימה לבעיה ניוון חוליות ? תודה רבה

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל