צפו בקרוב תגובה לגבי לחם משנה דל

דיון מתוך פורום  סוכרת

04/04/2003 | 08:54 | מאת: לזר

לאלה מכם שזוכרים את שיחותינו לגבי הקטניה הזו ששמה chana dal, אני אמור לקבל משלוח מאבי מהרצליה של לחם האפוי על בסיס בקטניה הזו. כמובן אדווח לכם מה קורה לרמת הסוכר בעקבות אכילה של 50 פחמימות (כמות נכבדה של לחם כזה) מהלחם הזה. אם יש כאלה שלא יודעים מה זה שנה דל, ראו באתר שלי את הצלחת: http://www.tcb.ac.il/Extra/type1file/chanadal.html שבת שלום

06/04/2003 | 09:12 | מאת: שרית

לגבי ה-chana del שאם הבנתי נכון מדובר בגרגרי חומוס חצויים,בעל מדד גליקמי נמוך ביותר [8] ,הייתי שמחה לשמוע מה קורה לגבי הקלויות ,ואיך אפשר להשתמש במקום אורז? המון תודה על האינפורמציה,יישר כח.

06/04/2003 | 09:58 | מאת: לזר

תודה שרית, אני ממתין למשלוח או מפגש עם אבי השבוע. רק בשבת אבצע ניסוי ככל הנראה. אני מוכרח לפחות פעמיים לבצע את הניסוי ובתנאים שקשה לי מאוד לתאר, אבל בקיצוד אני מוכרח להגיע לרמת סוכר בסביבות 100 בצורה "שטוחה" ולא בכיוון עליה או ירידה וזה קשה להשיג. מקווה שאצליח עם הניסוי. אדוווח. אני מניח שאת שואלת לגבי "הקלוריות". זה לא מעניין אותי, כי אני דואג לפעילות גופנית. אפשר להשתמש בשנה דל במקום אורז, אבל אפשר גם חצי - חצי עם אורז. בכלל הקטניה הזו מהווה בסיס נהדר לממרחים ותוספות לסלטים, בגלל טעמה הניטראלי משהו. אני מוסיף גם קצת חריף כמו לחומוס (לא הרבה, כי הטעם נפגם). בדומה לאורז, היא יכולה להופיע גם ליד כל בשר בצלחת. המון מתכונים יש באתר של מנדוזה. הנה הכתובת של הדף http://www.mendosa.com/chanadal.html בתאבון

מנהל פורום סוכרת