לחם באופה לחם
דיון מתוך פורום סוכרת
קניתי אופה לחם אך כל המתכונים מכילים סוכר. האם למישהו יש מתכונים מותאמים לאופה לחם שאינם מכילים סוכר?
נ. נכבד, לעיתים קרובות הלחם שתאפה יעלה לך את רמת הסוכר יותר מהר מאשר הסוכר. רק בא לי לומר לך. לומר "מכילים סוכר" זה מאוד לא ברור. זהירות
האמת שגם לי יש מה שאני עושה לחם מקמח מלא וסוכרזית וזה יוצא טוב מאוד
לבריאות.
שלום לך, אני ממליץ לך לעיין בספר: "ללא סוכר בישול ודיאטה" בעריכת גב עליזה פלנט וחבריה, שם תמצא מתכונים רבים לאפיה של עוגות וגם לחם, ועל השחמוש בתחליפים כגון סורביטול וממתיקים אחרים לצורך זה. בתאבון!
המתכונים ללחם מכילים סוכר ( בד'כ בכמות מועטה של כף לכיכר לחם ) חשיבות הסוכר הינה בהיותו זרז לשמרים. אז נכון זה לא אידיאלי ( וגם לא לחם ) אבל פה אתה שולט בשאר המרכיבים ויודע בדיוק מה הכנסת , שימוש ביותר קמח מלא שהוא עדיף לנו , שימוש בשיבולת שועל המכילה סיבים כחלק מכמות הקמח וכד'
למה לחם לא טוב? מומחי התזונה בשעה שלחם הינו מזון בריאות (כמובן הלחם הנכון).
יש להשיג בחנויות טבע אבקת סטביה שזהו ממתיק טבעי- מתוק פי 200 מסוכר מופק מעלי צמח הסטביה וללא תופעות לוואי כמו אספרטיים , סכארין וציקלמט. כפית אבקש סטביה שווה לכוס סוכר מבחינת המתיקות. יש לבדוק עם אופה ממומחה האם הסוכר שמכניסים ללחם הוא גם עבור ה"מאסה" של המאפה כי אז יתכן שיהיה צורך לשנות את הרכב הקמחים כדי לפצות על העדר המאסה של הסוכר. להזכירך, אף שאינני יודעת לאפות- לחם רגיל כמוהו כסוכר רגיל אין הרבה הבדל בין סוכר פשוט לפחממה פשוטה אז אופי כדאי להתרכז בתחביבים אחרים ולא באפייה בהצלחה