סוכרת בהריון
דיון מתוך פורום סוכרת
ד"ר שלום, עקב בדיקת אתגר הסוכר נשלחתי לבצע העמסה (התוצאה לאחר שתיית 50 גרם היתה: 174). התבקשתי לבצע לפני ההעמסה הכנה בת 3 ימים שכללה תפריט רב פחמימות שקיבלתי מרופא הנשים. תפריט זה מכיל הרבה לחם אולם לא היה כתוב איזה סוג. ביום הראשון אכלתי לחם שחור (כמו שאני נוהגת בדרך כלל). ביומיים הנוספים החלפתי ללחם לבן. ההעמסה יצאה תקינה. האם יתכן שהתוצאות "זויפו לטובה" עקב כך שלחם שחור מקמח מלא מכיל פחות סוכרים? בנוסף, אודה לך על התייחסות לתוצאות ההעמסה: בצום: 86 MG/DL אחרי 60 דקות: 150 MG/DL אחרי 120 דקות: 127 MG/DL אחרי 180 דקות: 45 MG/DL ובנוסף בוצעו הבדיקות הבאות: HB A1 C: 4.6% (ערכי הנורמה נעים בין 3.9 - 6.1) FRUCTOSAMINE: 2.3 MMOL/L non diabetic 1.5 - 3.2 mmol/l diabetic under treatment 1.5 - 4.6 mmol/l new/uncontroled diabetics 2.0 - 5.3 mmol/l בתודה מראש, ליטל
שלום לך, ערכי מדדי הגלוקוז הממוצעים התלת ח(HBA1C ) והתלת שבועי (פרוקטוז אמין) הם תקינים. ההעמסה מדברת על אפשרות של נפילת סוכר תגובתית אחר שעתיים וחצי, להריון אחר שעתיים. שאר ערכי הגלוקוז בתגובה להעמסה הם בגדר הסביר. מומלץ לחזר על ההעמסה עוד 6 שבועות. הלחם שאכלת בימים שלפני ההעמסה לא השפיע קרוב לודאי.